Advies en WeetjesVoeding van een pup

Voeding speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van uw pup. Een goede evenwichtige voeding zorgt ervoor dat uw opgroeiende pup alle voedingsstoffen binnen krijgt die hij nodig heeft. Helaas zien wij nog té vaak ontwikkelingstoornissen die het gevolg zijn van een onevenwichtige voeding.

Dit varieert van skeletontwikkelingsproblemen zoals Heupdysplasie, Elleboogdysplasie en groeipijnen (enostosis) tot problemen met de ontlasting, zoals diarree, braken en winderigheid en huidklachten zoals een te schilferige of doffe vacht, overmatig veel verharen en jeuk.
Veel van deze problemen zijn te voorkomen door uw pup vanaf het begin de juiste voeding te geven.

Zo zorgt u ervoor dat uw pup sterke tanden, botten, spieren en een goed immuunsysteem ontwikkelt.

Het aanbod van voer is erg groot. Voer zonder originele verpakking is niet aan te raden, omdat de herkomst en daardoor de kwaliteit onduidelijk is en sterk kan wisselen. Voor een gezond gebit zijn harde brokken het beste. Op de verpakking staan richtlijnen voor de hoeveelheden (vaak aan de ruime kant), maar let u ook op de hond zelf. De ribben moeten duidelijk te voelen zijn. Bij jonge pups kunt u de hoeveelheid over 4 tot 5 maaltijden per dag verdelen. Volwassen honden kunt u 2 tot 3 maaltijden per dag blijven geven. Bij honden van de grotere rassen wordt dan de kans op maagkanteling ook kleiner.

Het beste kunt u ter voorkoming van maagkanteling de hond eerst uitlaten en dan na een uur pas eten geven. Aangeraden wordt om het eten niet van een verhoging te geven, ook niet te grote brokken geven en liefst het eten verdelen over 2 of 3 porties per dag.

Volwassen honden dus nooit uitlaten en laten spelen met een volle maag!

Waardeer dit artikel met een ster:
Klik om dit artikel op te slaan als PDF bestand:
voeding van een pup [ 4 beoordelingen ]
Front-End Studio - beautiful responsive- websites and applications