Advies en WeetjesOren

De oren van uw hond kunt u beter met rust laten als ze schoon zijn. Controleer ze wel regelmatig. Als er ´vuil´ uit de oren komt, dan kunnen ze ontstoken zijn. Gebruik nooit zelf wattenstaafjes om de oren schoon te maken, maar neem contact op met uw dierenarts. Als u met uw hond voor een oorontsteking naar de dierenarts gaat, zal die het oor onderzoeken, het oor schoonmaken en een zalfkuur meegeven voor de behandeling van het oor. Indien een oorontsteking in een vroeg stadium wordt behandeld, wordt voorkomen dat de ontsteking chronisch wordt en is meestal een enkele zalfkuur voldoende om het probleem op te lossen.

Soms hebben pups als ze uit het nest komen last van een oormijtinfectie, ze krabben dan vaak aan de oren en hebben vieze oren. Er zijn speciale producten om de oormijtinfectie te behandelen, gewone zalven doden de oormijten niet. Verder is het belangrijk om er aan te denken om alle dieren in huis te behandelen omdat oormijt besmettelijk is.

Bij een aantal, vooral ruw- en langharige, rassen groeit er veel haar in de gehoorgang. Dit moet regelmatig door de eigenaar of de trimmer uit de gehoorgang verwijderd worden, ter voorkoming van oorontsteking.

Waardeer dit artikel met een ster:
Klik om dit artikel op te slaan als PDF bestand:
oren [ 2 beoordelingen ]
Front-End Studio - beautiful responsive- websites and applications