Advies en WeetjesChippen
Elk jaar lopen in Nederland zeer veel honden en katten weg. Het grootste deel komt in het asiel terecht. De dieren die niet geïdentificeerd en geregistreerd zijn komen vaak niet meer bij hun baasje terecht. Daar moet een ander baasje voor gezocht worden. Identificatie door een halsbandje of een penning is meestal geen goede oplossing, die blijken maar al te vaak verloren te gaan.

Een betere methode om de identiteit van uw dier vast te stellen is d.m.v. een elektronische chip. Dit is een klein buisje, iets groter dan een rijstkorrel, dat onder de huid wordt aangebracht. Iedere chip bevat een uniek nummer. Doordat de buitenkant van de chip behandeld is wordt hij niet door het lichaam afgestoten en vergroeit hij met het onderhuidse weefsel. Elke chip heeft dus zijn eigen code, die bij registratie aan uw gegevens wordt gekoppeld. Registratie kan op het internet bij verschillende sites gratis. Voorbeelden zijn: www.backhomeclub.nl en www.petlook.nl.

De code van een chip kan door een reader worden afgelezen. Zo’n reader is aanwezig bij dierenartsen, dierenambulances en asiels. Zo kunt u als eigenaar worden opgespoord als uw hond of kat is weggelopen.

U kunt ook als u een dier gevonden heeft altijd langskomen om ons te laten kijken of het dier een chip heeft. Wij kunnen dan op www.chipnummer.nl nagaan bij wie het gevonden dier thuishoort.

Waardeer dit artikel met een ster:
Klik om dit artikel op te slaan als PDF bestand:
chippen [ 31 beoordelingen ]
Front-End Studio - beautiful responsive- websites and applications